Panelni sistem dizajniran iz prirode

EcoCocon inovativni sistem zidova od slame predstavlja revolucionarni pristup izgradnji, koristeći maksimalno prirodne materijale, dok istovremeno obezbeđuje zdrav, udoban i energetski efikasan život.

Eksterijer

  • Sloj od drvenih vlakana pomaže u postizanju standarda pasivne kuće u hladnijim klimama.
  • Paropropusna membrana sprečava gubitak toplote i osigurava prolaz vlage.

Panel

  • Termoizolacija od slame stvorena tehnologijom presovanja materijala u svim pravcima
  • Dvostruka nosiva konstrukcija od drveta iz održivog šumarstva
  • Dimenzije prema projektu odgovaraju bilo kom dizajnu objekta
  • Ravna i homogena površina
  • Standardna debljina 40 cm

Enterijer

  • Idealna površina za nanošenje glinenog maltera
  • Kompatibilan je sa različitim uobičajenim načinima malterisanja
Panel
Panel
Panel
Panel01
Panel02
Panel03

Koeficijent prolaska toplote

U = 0.12 W/m²K

Indeks zvučne izolacije

54 dB

Otpornost prema požaru

120 min

Gustina presovane slame

110 kg/m³

PRIRODA I ZDRAVLJE

Zdrav život dolazi prirodno

EcoCocon paneli napravljeni su od 98% prirodnih obnovljivih materijala. Čineći ih bliskim prirodi koliko god je moguće više ima za rezultat visok kvalitet unutrašnjeg vazduha bez emisije štetnih materijala. Čitav sistem diše – omogućava izlazak viška vlage, a bez hladnih mostova zid je nepropusan za vazduh, ne ostavljajući mogućnost za pojavu promaje ili buđi. Prirodni materijali stvaraju zdravu mikroklimu u zatvorenom sa ravnomernim temperaturama – toplu zimi, a hladnu leti.

Panel

ENERGETSKA EFIKASNOST

Performanse sakrivene u strukturi

Zahvaljujući svojoj jedinstvenoj strukturi, slama je korišćena u građevinarstvu hiljadama godina. U kombinaciji sa modernom tehnologijom, mi smo uspeli da unapredimo njene performanse i dostignemo izvanredna termoizolaciona svojstva. Bez hladnih mostova i lako postignutoj nepropusnosti za vazduh, postizanje standarda pasivne kuće nikada nije bilo lakše.

Panel

SIGURNO I IZDRŽLJIVO

Oslonite se na sertifikovan kvalitet

Sa više od deset godina iskustva, naš sistem ispunjava najzahtevnije kvalitete, uključujući Cradle to Cradle sertifikat, kao i sertifikat nemačkog Passivhaus instituta. EcoCocon je na 4. mestu na listi globalno najboljih Inovacionih proizvoda ikada Cradle to Cradle instituta, a 2019. godine osvojili smo Nagradu za inovaciju za ‘’Regionalnu dostupnost i obnovljive materijale.’’

Panel

BRZO & FLEKSIBILNO

Gradite s lakoćom

Naš sistem se proizvodi u fabričkim i rigorozno kontrolisanim uslovima uz visoku preciznost. Na ovaj način paneli se perfektno ugrađuju na gradilištu suvim procesom, a ceo objekat može biti izgrađen za veoma kratko vreme, u poređenju sa tradicionalnim načinima gradnje. Sa dimenzijama prema projektu, naši paneli mogu odgovarati bilo kom dizjanu objekta, omogućavajući arhitektama slobodu u kreativnosti.

Panel