U misiji smo stvaranja revolucije u načinu na koji gradimo

O nama

EcoCocon je osnovan sa idejom da pronađe način za stvaranje prave i pristupačne održivosti u građevinarstvu. Objekti izgrađeni obnovljivim materijalima trajaće decenijama pre nego što bezbedno budu vraćeni u prirodu nakon upotrebe. To su zgrade od zdravih materijala iz lokalnih izvora, koje ostavljaju minimalan ekološki otisak.

O nama

‘’Primenjujemo revolucionarni pristup u građevinskoj industriji stvaranjem klimatski neutralnog, zdravog i efikasnog sistema gradnje osmišljenog da bezbedno bude vraćen prirodi nakon upotrebe. Verujemo da sada, kad je tu EcoCocon, nemate razloga da gradite na bilo koji drugi način.’’

Bjorn Kierulf, direktor

Bjorn Kierulf, direktor

Biološka gradnja u borbi protiv klimatskih promena

Proteklih godina razvili smo jedinstven modularni konstruktivni sistem zasnovan na slami. Zbog nedostatka resursa slama je idealan građevinski material. Ona je obnovljiva, svuda dostupna i uglavnom nema drugu upotrebu.

Prosečno, naši paneli sadrže 89% slame i 10% drveta. Pošto šume imaju glavnu ulogu u očuvanju klime, dizajnirali smo panele tako da koriste što je moguće manje drveta – samo toliko koliko je potrebno da konstrukcija bude stabilna. Slama je nusproizvod u proizvodnji žitarica.

Koristimo slamu sa lokalnih njiva u blizini fabrike, a čitav proizvodni proces zahteva vrlo malo primarne energije.

Naš cilj je postepeno uspostavljanje lokalne proizvodnje u svakoj zemlji, da bude što je moguće bliže našim klijentima, podržavajući tako lokalnu ekonomiju i svodeći na minimum emisije usled transporta.

O nama

Naši ključni momenti

2008

Osnivanje kompanije

2012

4. mesto na globalnom Cradle to Cradle takmičenju za Inovacioni proizvod

2013

Nacionalna tehnička ocena

2016

Passivhaus i Cradle to Cradle sertifikati

2018

Test otpornosti prema požaru REI 120 i REIef 120

2019

Nagrada za inovaciju Passive House instituta

Danas, naša misija prevazilazi mogućnosti naše kompanije. Mi smo globalna mreža strastvenih pojedinaca koji žele da budu glas promene u građevinskom sektoru. Do sada smo napravili više od 20.000 m² EcoCocon zidova u kojima je izdvojeno više od 1.500 tona CO2, uštedevši preko 10.000 tona CO2 tokom životnog veka naših objekata sa povećanom energetskom efikasnošću.

Ovo je naša priča. I zadovoljstvo nam je da stvaramo Vašu priču o održivosti i energetsko-efikasnom stanovanju.
Pogledajte naše projekte